heinäkuuta 31, 2017

Miten huono itsetunto on vaikuttanut elämääni? Osa 1/3.


Luin juuri erästä artikkelia itsetunnosta ja kun pääsin kohtaan, jossa lueteltiin huonon itsetunnon vaikutuksia, niin kylläpä löysin itseni sieltä ja täältä (apua!). On hurjaa ajatella kuinka moneen asiaan elämässämme huono itsetunto merkittävästi vaikuttaa.

Tästä syntyi ajatus tehdä blogiini sarja huonon itsetunnon vaikutuksista, mutta siitä näkökulmasta, että kukaan meistä ei ole yksin tämän asian kanssa ja että toivoa on (paljon!).

“He kokevat olevansa eksyksissä..."

Minun elämässäni on ollut aikoja, että olen kokenut olevani eksyksissä. Ehkä suurin syy siihen on ollut se, että en ole ollut yhteydessä omaan sydämeeni. Tiedätkö sen tunteen, kun vain tekee asioita, mutta sydän ei ole enää mukana? Aivan kuin sydän olisi kadonnut jonnekin matkan varrelle. Sitten sitä havahtuu yhtenä päivänä huomaamaan, että sisäinen maailma on aivan tyhjä ja turta. Niin minulle on käynyt.

Kadotamme yhteyden omaan sydämeemme silloin, kun lakkaamme kuuntelemasta sen ääntä. Minä en kuunnellut sydäntäni, koska en arvostanut itseäni ja sitä mitä tunsin. Mitä enemmän olen alkanut arvostaa itseäni, sitä enemmän olen kuunnellut sydäntäni. Ja mitä enemmän kuuntelen sydäntäni, sitä vähemmän koen olevani eksyksissä.

“... ja arvottomia ottamaan vastaan huolenpitoa."

Se on ristiriitaista, mutta silloin kun kärsii huonosta itsetunnosta sitä kaipaa muiden hyväksyntää ja huolenpitoa ja samalla kuitenkin kokee olevansa täysin arvoton ottamaan sitä vastaan. Aivan kuin eläisi kädet ojennettuina, jotta saisi jotain, mutta juuri, kun on saamassa jotain, niin sulkeutuukin omaan kuoreensa. Ehkä sinä olet kokenut joskus samaa?

Mielestäni kaipuumme voi täyttyä vain sitä kautta, että alamme ymmärtää kuinka arvokkaita me olemme. Ja tiedätkö, me olemme arvokkaita saamaan huomiota ja huolenpitoa muilta ihmisiltä, mutta ennen kaikkea olemme arvokkaita saamaan sitä itseltämme. Kun opimme rakastamaan itseämme, opimme myös rakastamaan muita ja ottamaan heidänkin rakkauttaan vastaan.

Love, Carita

Ps. Oletko sinä joskus kokenut olevasi eksyksissä tai arvoton vastaanottamaan huolenpitoa?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti