elokuuta 01, 2018

1.8. tyttökavereiden päivä!




Tänään, elokuun ensimmäisenä päivänä, juhlitaan tyttöjen välistä ystävyyttä! Siksi haluankin kertoa kolme tärkeää asiaa, jotka olen oppinut ystävyydestä elämäni varrella.

1. Se on vaikeaa, koska se on tärkeää

Heti kun ajattelee tyttöjen välisiä ystävyyssuhteita tulee mieleen kuinka monimutkaista se välillä on. Heh, se on ollut sitä silloin kun äitini oli nuori, se oli sitä silloin kun minä olin nuori ja se tulee edelleen olemaan sitä, kun tyttäreni on nuori. Valitettavasti ja onneksi. Sillä kaikki tärkeät asiat ovat haastavia. Niin tässäkin tapauksessa. Tyttöjen suhteet ovat monimutkaisia, koska he kaipaavat aitoja ja syvällisiä ja merkityksellisiä suhteita toinen toisiinsa. Aivan niin kuin me naisetkin. Eräs nainen aloitti erään naistentapahtuman sanomalla, että kukaan ei ymmärrä naista niin kuin toinen nainen. Ja se on totta! Niin ihania kuin miehet ovatkaan (omani erityisesti!) niin toisinaan elämässä on tilanteita, jotka vain toinen nainen voi ymmärtää ja joissa vain toinen nainen osaa rohkaista ja nostaa. Joten ystäväni, ei säikähdetä sitä, että ystävyys toinen toisiimme tuntuu välillä monimutkaiselta ja haastavalta. Se nimittäin vain merkitsee sitä, että se on tärkeää ja merkityksellistä!

2. Emme ole kilpailijoita keskenämme

Tämä on ehkä yksi vaikeimmista asioista tyttöjen ja naisten välisissä ystävyyssuhteissa. Niin helposti kilpailemme toistemme kanssa ja vertailemme itseämme toisiimme. Tiedätkö mistä se johtuu? Se johtuu siitä, että olemme epävarmoja itsestämme. Ja tämä epävarmuutemme saa meidät joko hyökkäämään toisiamme vastaan tai vetäytymään toisistamme. Ja siksi meidän on niin vaikea luoda ja ylläpitää syviä ystävyyssuhteita. Ja se on surullista. Etenkin, kun meidän ei tarvitsisi eikä edes pitäisi vertailla itseämme muihin, sillä jokainen meistä on täysin ainutlaatuinen! Ajattele ettei kukaan koko tässä maailmassa ole täysin samanlainen kuin sinä tai minä. Me olemme täysin ainutlaatuinen kokonaisuus ulkonäköä, persoonallisuutta, ajatuksia, unelmia ja elämänkokemuksia. Mitä syvemmin ymmärrämme tämän, sitä vapaampia meistä tulee. Myös suhteissa toinen toisiimme. Opimme nimittäin lepäämään siinä tietoisuudessa, että olemme kaikki erilaisia ja juuri ihania ja arvokkaita sellaisenaan! 

3. Ystävyys syntyy ystävyydellä

Mutta mitä, jos ei vain ole ystävyyssuhteita muihin tyttöihin tai naisiin? Tai mitä, jos sydän on joutunut pettymään niin pahasti, että on vaikea edes uskoa ystävyyteen tyttöjen tai naisten välillä? Nämä ovat tärkeitä ja kipeitä kysymyksiä. Minä olen tullut siihen tulokseen, että paras vastaus näihin kysymyksiin on rakkaus. Meidän nimittäin täytyy uskaltaa rakastaa itseämme, jotta voisimme parantua menneistä pettymyksistä ja sitten ottaa myös vastaa muiden ystävyyttä ja rakkautta. Kaikki lähtee siitä, mitä ajattelemme itsestämme ja miten kohtelemme itseämme. Ystävyys syntyy siis ystävyydellä, ensin itseämme ja sitten muita kohtaan! 

Joten tänään, kun juhlimme tyttöjen ja naisten välistä ystävyyttä, uskalletaan päästää irti epävarmuuksistamme ja pettymyksistämme ja ollaan ystäviä toinen toisillemme (ja itsellemme!) ❤️

Love, Carita

Ei kommentteja

Lähetä kommentti