huhtikuuta 02, 2018

Sinun menneisyytesi määrittelee sinut ja tulevaisuutesi... APRILLIA 😅


Tänään on tosiaan aprillipäivä ja minä muistan sen yleensä vasta siinä vaiheessa, kun mieheni tekee jonkun aprillipilan. Ja niinhän se päivä lähti taas käyntiin mieheni pilasta, joka upposi ihan täysin minuun ja tyttäreeni. Mieheni nimittäin huijasi, että ovellamme on eräs ystävä, joka tuo meille pääsiäismunia. Tyttäremme tietenkin pettyi kovasti, kun se ei ollutkaan totta ja alkoi lopulta itkeä. No tyttäreni kyyneleet ovat onneksi jo kuivuneet ja hänellä on jättisuklaamuna odottamassa, joten kaikki on hyvin. Tämän aprilllipilan inspiroimana syntyi myös tämä kirjoitus :)

Uskomusten voima

Pienet pilat ovat hauskoja, jos ne paljastuvat pian eivätkä ole vakavia. Kuitenkaan sellaiset pilat ja huijaukset eivät ole hyviä, jotka menevät ihomme alle ja johdattavat meitä harhaan elämässämme. Oman matkani myötä olen huomannut sen, että suurimmat ja ikävimmät huijaukset ovat syntyneet oman pääni sisällä.

Henry Ford on sanonut: Jos uskot, että pystyt tai uskot että et - olet oikeassa. Ja se on totta, meidän elämäämme vaikuttaa suuresti se, mitä me uskomme itsestämme ja elämästämme. Meidän uskomuksemme  taas muodostuvat niistä asioista, joita olemme kokeneet ja joita olemme kuulleet.

Voimme esimerkiksi uskoa, että olemme epäonnistujia, koska emme menestyneet koulussa tai että meidät aina hylätään, koska perheemme on hajonnut ja olemme kokeneet monia pettymyksia ihmissuhteissamme. Saatamme huomata, että elämässämme on tällaisia ikäviä kehiä, jotka toistuvat yhä uudelleen ja vahvistavat meidän uskomuksiamme. Ajattelemme ehkä, että kokemuksemme ovat synnyttäneet uskomuksemme, mutta mitä jos uskomuksemme vaikuttavatkin siihen, mitä koemme...?

Ajatellaan vaikka, että minulla on uskomus, että epäonnistun aina elämässäni. Kun mieleeni nousee asia, jota haluaisin tavoitella elämässäni, en uskalla ehkä lähteä liikkeelle, koska pelkään tai melkein jo tiedän epäonnistuvani tai sitten, jos lähdenkin liikkeelle, saatan alitajuisesti sabotoida eteeni tulevia mahdollisuuksia, koska en usko kuitenkaan onnistuvani.

Mitä sinä ajattelet itsestäsi?

Kysymys kuuluukin siis, millaisia uskomuksia sinulla on itsestäsi ja elämästäsi? Jos sinä olet oppinut ajattelemaan, että olet epäonnistuja tai muiden hylkäämä tai arvoton, on aika opetella ajattelemaan uudella tavalla! Ja kyllä, opettelu on juuri oikea sana. Vanhojen ajatusten korvaaminen uusilla, terveellisillä ajatuksilla on opettelua. Aivan kuten tyttäreni opetteli ajamaan pyörällä. Siihen sisältyi harjoittelua, innostusta, väsymystä, iloa, kaatumisia, muutamia itkuja ja onnistumisia. Ja lopulta hän todella oppi ajamaan pyörällä. Samalla tavalla sinunkin on mahdollista oppia ajattelemaan uudella tavalla. Sellaisella tavalla, joka ei keskity menneisyyden epäonnistumisiin vaan kaikkeen siihen potentiaaliin, joka sinussa on!

Tehtävä

Jos voit, ota hetki aikaa itsellesi ja pysähdy miettimään mitä sinä haluaisit kaikkein eniten tehdä elämässäsi. Kun tiedät mitä se on, kuuntele millaiset ajatukset nousevat näiden unelmiesi ja tavoitteidesi esteeksi. Ovatko ne ajatuksia ja uskomuksia, jotka ovat syntyneet ikävien elämänkokemusten ja muiden ihmisten sanojen seurauksena? Seuraavaksi mieti millaisia rohkaisevia ajatuksia voisit ajatella kielteisten ajatusten sijaan.

Esimerkiksi, jos huomaat ajattelevasi, että et voi tehdä niitä asioita, joista unelmoit, koska et ole tarpeeksi viisas, voit opetella ajattelemaan, että sinä olet viisas ja pystyt tekemään niitä asioita, joita todella haluat tehdä. Sellainen ajatus voimaannuttaa sinut harjoittelemaan niitä asioita, joita haluat tehdä ja se taas voi avata uusia mahdollisuuksia sinulle!

Lopuksi

Sinun ajatuksillasi on suuri merkitys, sillä ne todistetusti muokkaavat aivojasi ja vaikuttavat niin kaikkeen elämässäsi. Ole siis rohkea ajattelemaan uusia, hyviä ajatuksia itsestäsi ja tulevaisuudestasi!

Love, Carita

Ps. Tein tämän kirjoituksen Sinä olet kaunis -yhteisön sisäpiirille. Jos haluat liittyä mukaan ilmaiseksi, klikkaa tästä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti