toukokuuta 16, 2018

Rantakunto vs. itsetunto



Oletko sinä koskaan kokenut, että erityisesti näin kesän kynnyksellä itsetunto määräytyy lähes yksinomaan rantakunnon perusteella? Minä olen. Ja kun en ole ollut ”rantakunnossa”, itsetuntonikin on jäänyt jonnekin pohjalukemiin. Mutta tiedätkö, se on ihan hullua. On hullua, että painosta tulee niin suuri asia, että se jättää varjoonsa kaiken muun. Aivan kuin meidän painomme ja vartalomme muoto olisi kaikista tärkein asia meissä. Tärkeämpi siis kuin meidän ajatuksemme ja tunteemme ja tekomme ja suhteemme ja tavoitteemme elämässä. Mutta voiko se olla niin? 

Voimme tietenkin järjellämme ajatella, että eihän se niin ole, mutta päämme sisällä saatamme kuitenkin kamppailla sellaisten ajatusten kanssa kuten:
”En voi koskaan olla onnellinen, jos en laihdu”.
”Olen tyhmä ja toivoton, koska olen tämän näköinen ja kokoinen.”
”Kukaan ei voi oikeasti rakastaa minua, koska minulla on liikaa kiloja.”

Ja luulen, että moni meistä on ajatellut joskus tällaisia ajatuksia. Ja se ystäväni, ei ole oikein. Ei ole oikein, että kadotamme ilon ja toivon sen tähden, että olemme mielestämme väärän painoisia tai näköisiä. Ei ole oikein, että ajattelemme tietyn painon tekevän ihmisestä arvokkaan ja rakastettavan ja onnellisen. Ajattele, jos painolla todella olisi näin suuri vaikutus ihmiseen, niin maailman ongelmat ratkaistaisiin sillä, että me kaikki vain laihduttaisimme ihannepainoomme. Ja sitten meistä tulisi onnellisia - vai tulisiko?

Oletko sinä huomannut meidän ihmisten onnellisuuden välillä eroa sen perusteella mikä meidän painomme on? Minä en ole (vaikka joskus aiemmin luulin niin). Samanlaisia iloja ja vastoinkäymisiä ja suruja ja toivon pilkahduksia me kaikki koemme. Ja onnellisuus… Niin, se tuntuu lähtevän ennemminkin ihmisen sydämestä ja ajatuksista kuin vaa’an lukemista

Joten toivon sydämestäni, ettei kukaan meistä menettäisi tämän kesän kynnyksellä itsetuntoaan sen tähden, että ei ole jossain tietyssä ”kunnossa”. Sinä ansaitset itsetuntosi, koska olet ARVOKAS ja UPEA ihminen. Aina. Sitä ei muuta mikään ulkoinen asia. Ja sitä paitsi, sinun vartalosi on ihana ja arvokas! Niin ja se on rantakunnossa:

Kuinka voit hankkia rantakunnon?
1. Laita uimapuku päälle.
2. Mene rannalle.

Love, Carita

Ps. Jos haluat lakata hukkaamasta tänä kesänä arvokasta aikaasi itseinhoon ja epävarmuuteen ja sen sijaan rakastaa itseäsi ja vahvistaa itsevarmuuttasi, liity mukaan Sinä olet kaunis -yhteisön sisäpiiriin tästä linkistä! Lähetän sinulle toukokuun aikana parhaita ajatelmia, jotka auttavat sinua matkallasi unelmiesi kesään ❤️

Ei kommentteja

Lähetä kommentti